Kalender
Wachtwoord vergeten?

Tom Lash
Uit vrije wil
Gelezen: 56752 keer
Geplaatst: vrijdag, 02 juni 2017   /  Gewijzigd: zondag, 18 maart 2018   /  Georganiseerd door  Theatercollectief Plumeau
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
  • Datum: zaterdag, 21 april 2018
  • Zaal open: 19:45
  • Aanvang: 20:15
  • Soort optreden: Cabaret
  • Beschikbare kaarten: 68
  • Gebracht door: Theatercollectief Plumeau

€12.00

Aantal:Tom Lash, 22 jaar en nog vrij onbekend in het cabaret- en comedycircuit, heeft voor Uit Vrije Wil talrijke voorbeelden bij elkaar gezocht van ‘nudging’. Die variëren van een simpele methode om een groep Japanse toeristen in Amsterdam achter je aan te laten lopen of je sollicitatiebrief boven aan de stapel te laten komen, tot uitgekiende propaganda van overheden en beïnvloeding via social media.

Lash houdt vaardig een dik uur de aandacht vast en haalt veel lach uit de zaal. Hij heeft al genoeg charisma om het zelfbeeld van zijn publiek aan het wankelen te brengen wat betreft de overtuiging dat het objectief is, zelfstandig denkt en zich niet laat beïnvloeden. Met het door hem zelf ‘genugde’ slotapplaus geeft hij dat zelfbeeld nog een laatste zetje: de berm in.

Uit Vrije Wil is een alleraardigst en bij vlagen interessant programma van een intelligente, nog piepjonge theatermaker. Ja, er zijn wat matige grappen, niet alles is even interessant en hij bezondigt zich hier en daar aan goedkope karikaturale beschrijvingen van beroepsgroepen en mensen met beperkingen. Maar Lash kan, met dit thema, altijd beweren dat hij je met die onderdelen op het verkeerde been wilde zetten. Dan moet je hem toch het voordeel van de twijfel geven.

Theater de Schuur

Kerkstraat 23
4761CA Zevenbergen
info@theaterdeschuur.nl