Abonneer op onze nieuwsbrief

Op 5 mei vierden we op gepaste wijze de bevrijding. Anders maar ‘wij’ de cultuurbrengers zorgde voor het programma, niet wetend dat 6 mei een zwarte dag zou worden voor theaters en artiesten. 

Het afkondigen van een zg. versoepeling kwam binnen als een mokerslag en daarop  deelde het provinciebestuur van Noord- Brabant de knock-out klap uit door cultuur gewoon maar te schrappen en het ‘vrije tijd’ te noemen.

Inmiddels hebben we ons herpakt en weten we in ieder geval zeker dat in het huidige kabinet weinig tot geen expertise zit als het gaat over cultuur en het belang van deze branche (300000 werkenden).

Voor Stichting Stoffer & Blik, beheerder theater de Schuur, betekende dit dat we druk bezig zijn om alle problemen voor het seizoen 20-21 op een rijtje te zetten en in gesprek te gaan met de gemeente. 

We zijn ons bewust dat concerten voorlopig niet mogelijk zijn , bij voorstellingen kunnen we 28 gasten ontvangen exclusief de nodige vrijwilligers. Gelukkig kunnen we beperkt door met kindertheater en theatergroep Impro.

Gelukkig wordt er in de creatieve sector druk gezocht naar alternatieven.

Wij hebben onze hoop gevestigd op een van deze alternatieven. Het theater zal dan ‘niet normaal’ zijn,  maar wel iets bieden tot we weer terug zijn bij het normaal en verlost worden van het ‘nieuwe normaal’.

We zullen alles doen om te zorgen dat we kunnen blijven bestaan en hopen dat U ons daar in zal steunen door te blijven komen. We hopen in 2022 ons 40 jarig bestaan te kunnen vieren.

De theaterkrant verschijnt  niet in mei, na 16 juni zullen wij U definitief informeren over het hoe en wat ten aanzien van het seizoen 20-21.


Groet namens bestuur en vrijwilligers,
Henk Hendrikx

Theater de Schuur

Kerkstraat 23
4761CA Zevenbergen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
acebook