Abonneer op onze nieuwsbrief

De theater- en evenementenwereld is zwaar getroffen door de corona-crisis, dat zal voor jullie als theaterbezoekers wel duidelijk zijn. Hoe zit dat dan met de Stichting Stoffer & Blik beheerder van theater de Schuur.

Eerst was er de schrik en hebben we gewoon de deur gesloten en afgewacht. Onze vrijwilligers van de techniek zijn aan de slag gegaan met de herinrichting van het podium, waardoor we met de nieuwe doeken weer een volledig ingericht speelvlak hebben met vriezen en poten.

Fase 1 van de verbouwing was hiermee voltooid,

fase 2 het plaatsen van een inschuifbare tribune hebben we voorlopig geparkeerd omdat door de onzekerheid financieel moeilijk werd. We hopen toch in 2021 deze te plaatsen. In 2021 hopen we verder te gaan met de actie “Chairholding”, waarbij men een stoel op de tribune kan sponseren. Wij hebben nog 97 stoelen in de aanbieding.  


Fase 3 luchtbehandeling en eventueel overgaan op duurzame energie, daarover zijn we in overleg met de verhuurder. Met name de luchtbehandeling is gezien de huidige omstandigheden extra belangrijk geworden. In maart en april zijn we voortdurend bezig geweest met het verplaatsen van voorstellingen en concerten, soms wel drie keer. Uiteindelijk hebben we besloten om pas weer in september open te gaan. Sommige voorstellingen zijn verplaats, concerten naar 2021. Dus de concerten die gepland zijn in 2020 komen hopelijk allemaal terug in 2021. In september starten we voorlopig met ‘Het huiskamertheater de Schuur’. Voorlopig omdat wij de ontwikkelingen rond 1,5 meter volgen en zullen zodra er versoepelingen zijn hier in de programmering direct op reageren.


Tot in september, fijne vakantie.
Henk Hendrikx

VOORLOPIG PROGRAMMA TOT 1-01-2021 zie voorstellingen

Theater de Schuur

Kerkstraat 23
4761CA Zevenbergen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
acebook