Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Op 5 mei vierde we op gepaste wijze de bevrijding. Anders maar ‘wij’ de cultuurbrengers zorgde voor het programma, niet wetend dat 6 mei een zwarte dag zou worden voor theaters en artiesten. 

Het afkondigen van een zg. versoepeling kwam binnen als een mokerslag en daarop  deelde het provinciebestuur van Noord- Brabant de knock-out klap uit door cultuur gewoon maar te schrappen en het ‘vrije tijd’ te noemen.

Inmiddels hebben we ons herpakt en weten we in ieder geval zeker dat in het huidige kabinet weinig tot geen expertise zit als het gaat over cultuur en het belang van deze branche (300000 werkenden).

Voor Stichting Stoffer & Blik, beheerder theater de Schuur, betekende dit dat we druk bezig zijn om alle problemen voor het seizoen 20-21 op een rijtje te zetten en in gesprek te gaan met de gemeente. 

We zijn ons bewust dat concerten voorlopig niet mogelijk zijn , bij voorstellingen kunnen we 28 gasten ontvangen exclusief de nodige vrijwilligers. Gelukkig kunnen we beperkt door met kindertheater en theatergroep Impro.

Op vrijdag 14 maart, nog de voorstelling van Theatervogels, een voorstelling van nieuw talent dat de kans krijgt om vlieguren te maken in kleine theaters in Nederland. Zaterdag 15 maart gaan de deuren dicht, de start van een periode vol onzekerheid. Achter gesloten deuren worden we meegesleept in een uitzichtloze periode vol van onduidelijkheid. Inmiddels zien we wat perspectief en gloort er wat licht aan de horizon. Binnen hebben twee van onze theatertechnici tijdens de sluiting de uitgestelde werkzaamheden bij de start van het seizoen 19-20 ingehaald. Vrijwillig omdat hun werk bij evenementen volledig is opgedroogd.

Voor Zevenbergen betekent Henk Hendrikx met name in cultureel opzicht heel veel. Hij wordt in één adem genoemd met Stichting Stoffer en Blik, Theater de Schuur en theatergroep Impro. Daarnaast is hij sinds 1989 actief bij Stichting Carnaval Zevenbergen, onder andere als Prins. Van 2016 tot 2019 was hij lid van denktank Pitch Moerdijk.

(bron: BN de Stem)

ATTENTIE

I.v.m. het coronavirus is vanaf heden Theater de Schuur voorlopig gesloten: voorstellingen, concerten en andere events zijn geannuleerd of uitgesteld.

Ook in het seizoen 2020/2021 treedt Kees niet meer op. Kaarten blijven geldig. Mocht men restitutie willen dan kan men deze opsturen en krijgt de bezoeker restitutie in de vorm van een voucher.

Theater de Schuur

Kerkstraat 23
4761CA Zevenbergen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
acebook