Mogen wij u iets vragen?

Mogen wij u iets vragen?

‍nieuwsbrief 10 - 2021 - bekijk de nieuwsbrief online  


De actieweek is begonnen! Help jij mee?

Acties 2021:

Voor elke organisatie op het gebied van cultuur en natuur is dit een lastige tijd. Het is leeg in de zalen, er kan nauwelijks iets gemaakt of tentoongesteld worden en de inkomsten blijven uit.


Naast de mogelijkheden om geld aan te vragen voor een specifiek project, organiseert het Cultuurfonds jaarlijks óók een actie waarmee (lokale) organisaties makkelijk zelf geld kunnen werven. Zo ondersteunen zij cultuur en natuur in de buurt. Belangrijk! Want cultuur en natuur verbinden, openen deuren en brengen inspiratie en schoonheid.

Help jij ons mee?

Voordat jullie nu massaal het spaarvarken aan diggelen gaan slaan ;) willen we eerst even uitleggen waarom wij hulp vragen.

 

In ons mooie theater hebben we de afgelopen jaren al diverse aanpassingen gerealiseerd om de theater beleving te verbeteren. Er staan nog wat dingen op ons lijstje maar wat echt toe is aan vernieuwing is de tribune.

 

We gaan dit seizoen voor een uitschuifbare tribune met 100 vaste stoelen, voor;

  • onze vrijwilligers; Het opbouwen van de oude tribune is veel en zwaar werk. We zijn zuinig op onze vrijwilligers, dus om hun werk te verlichten is de uitschuifbare tribune een uitkomst.
  • onze gasten; De oude tribune was niet meer van deze tijd met de stapelstoelen. De nieuwe tribune biedt meer comfort en dit draagt bij aan het echte theatergevoel voor onze zeer gewaardeerde gasten.
  • ons theater zelf; De oude tribune was op en om aan alle ARBO- en veiligheidsregels te voldoen is het tijd voor vernieuwing. Zo kunnen we weer jaren door met een veilige en duurzame tribune.

 

Als alles was gegaan afgelopen jaar zoals we gepland hadden was onze spaarpot groter geweest om dit project te kunnen ondersteunen. Helaas is dit zoals iedereen weet anders gelopen door Corona. Maar we willen ons plan doorzetten en daarom hebben we een lening afgesloten. Wil jij ons helpen om deze lening sneller af te lossen :), we zullen jullie zeer dankbaar zijn!

Over de actie

De mobiele collecte, voorheen de Anjeractie is voor (culturele) organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur.  


De acute nood is voorbij maar de noodzaak om de culturele sector extra te steunen niet. Vandaar dat het Cultuurfonds óók dit jaar de hele opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.  


Steun cultuur en natuur in jouw buurt, nu meer dan ooit, met de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Doneer via het appje dat je krijgt van je vereniging of vrienden of scan direct de QR-code en help mee aan het begin van iets moois. 

 

De actieweek vindt plaats van 28 mei tot en met 5 juni. Wij hopen op uw steun en delen van die bericht vinden wij zeker lief!!

 

 

Kerkstraat 23  |  4761CA Zevenbergen  |  info@theaterdeschuur.nl  |  0681847050