Het theaterseizoen is weer van start!

Het theaterseizoen is weer van start!

nieuwsbrief 01 - 22/23 - bekijk de nieuwsbrief online  

Het theaterseizoen is weer van start!

Een drukke start omdat de agenda van het theater alweer aardig gevuld is. De eigen groepen zijn druk met de voorbereidingen van de “DE OPENSCHUUR’ op 25 september.

In deze brief vind je het volledige programma van deze dag.

Daarnaast zijn Blikvanger en de groep theatertechniek druk met de opening van de Haven.

Helaas hebben we de eerste voorstelling van Plumeau op 17 september moeten uitstellen i.v.m. te weinig belangstelling.

We hebben er zin in en hopen dat het publiek ons weer weet te vinden, dit omdat we net als alle theaters merken dat de kaartverkoop achter blijft, begrijpelijk met al de onzekerheden op dit moment.

THEATERKRANT GEMIST?

Heeft U de theaterkrant van dit nieuwe seizoen niet ontvangen? Stuur een email naar info@theaterdeschuur.nl en dan sturen we U deze digitaal toe.

DIGITAAL PROGRAMMASCHERM

Heeft u hem al aan onze gevel zien hangen? Ons nieuwe digitale programmascherm. Hierop laten wij zien wat de aankomende maanden in de Schuur te beleven is.

UIT MET TRUI?

Hiermee bedoelen we niet dat U uit kunt met Trui, maar dat wij i.v.m. het aflopen energiecontract op 1 oktober, ook zuiniger om zullen moeten gaan met energie.

Zoals het er nu uitziet gaat de gasprijs 4 keer zo duur uitvallen. Gelukkig is het theater goed geïsoleerd en kunnen we met een gerust hart de thermostaat wat lager zetten.

Onze hoop is gevestigd op de installatie van de luchtbehandeling en de zonnepanelen waardoor we letterlijk van het gas afgaan en op dat moment zijn we het eerste rijksmonument dat volledig duurzaam is.

We gaan natuurlijk proberen de huidige gasrekening zo laag mogelijk te houden, om niet in de problemen te komen en U kunt daar ook aan meewerken. Allereerst om te zorgen voor volle zalen, omdat U inderdaad veel warmte uitstraalt en meebrengt en ons advies kan deze winter zijn, doe een trui aan!

PRODUCTIETEAM OP TOUR

In samenwerking met Van Creatieve Huize is het productieteam druk bezig met “DE BOOMHUT VAN FLEUR”. Deze kindertheaterproductie in het kader van de Kinderboekenweek gaat in de eerste twee weken op theatertour. In totaal 10 voorstellingen op basisscholen in Fijnaart, Klundert, Dordrecht, Zevenbergen. Daarnaast ook 2 voorstellingen voor de bibliotheek in Rijsbergen en Zevenbergen. Op 12 oktober spelen ze om 15.00 uur in de bibliotheek in Zevenbergen.

Zaterdag 01 oktober 2022
Thjum Arts met Tijdloos genot

Als Thjum het podium opkomt gebeurt er iets. Dat zal niet anders zijn bij zijn eerste avondvullende voorstelling. Hierin verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen.


What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.


“Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot‘ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.


In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.


Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

 

STEMT U OP ONS?

Stem op ons via de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport

Voor meer informatie kijk op de website van Theater de Schuur.

 

Kerkstraat 23  |  4761CA Zevenbergen  |  info@theaterdeschuur.nl  |  0681847050