Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan op 20 mei naar de Podiumtechniekdag!

Zaterdag 20 Mei: Podiumtechniekdag

De Podiumtechniekdag is een landelijk evenement, waarbij zich al tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten en op 20 mei hun deuren openen. Op www.podiumtechniekdag.nl is een compleet overzicht te vinden van de deelnemende theaters en bedrijven en deze zijn ook terug te vinden in onze interactieve kaart.

Wat kun je verwachten?
Theater de Schuur, Kerkstraat 23 in Zevenbergen opent op 20 mei vanaf 11.00 uur haar deuren voor jullie. Als opvolging van de Open Dag in de regio bij “LIVE ON STAGE’ bieden we op deze dag een workshop aan met de titel ”Theaterbelichting”.
Koen Janssen, hoofd techniek in ons theater en docent licht bij Curio Studio in Bergen op Zoom verzorgt deze workshop samen met een aantal technici in ons theater.

Dus ben je geïnteresseerd om een kijkje achter de schermen te nemen en wil je ervaren hoe het is om met video, licht, of geluid aan de slag te gaan? Bezoek dan op 20 mei een of meer van de deelnemende locaties.

Deze doe-dag start om 11.00 uur en duurt tot 14.00 uur.

Waarom deze dag?

Op 20 mei organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podiumtechniekdag. Op deze dag openen tal van theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties door het hele land hun deuren om toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die anders juist zo achter de schermen werkt. Dit keer geven we de podiumtechniek een plek in de spotlights.

Veel mensen hebben tijdens de coronaperiode om zich heen gekeken en de vleugels uitgeslagen om te gaan werken in een andere branche. Met de Podiumtechniekdag willen deelnemende theater, evenementenlocaties, technische bedrijven en gezelschappen mensen werkzaam in de technische branche laten zien dat de technische sector ook volop leeft in onze wereld. Om een voorbeeld te noemen: belichters scholen zich al tijden in de ICT, maar veel ICT’ers hebben er totaal geen weet van dat de wereld van de belichting uitstekend bij hun competenties aansluit.

Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de podiumtechniekdag.
Met deze slogan wil de VPT toekomstige werknemers naar bedrijven/theaters/evenementen/poppodia trekken om in het hele land backstage te kunnen kijken en met podiumtechnici in gesprek te gaan.

Geïnteresseerd?
Mail dan je naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in de onderwerpsregel: "Podiumtechniekdag"
Voor meer informatie over de Podiumtechniekdag kun je ook nog op www.podiumtechniekdag.nl kijken.

We zien je graag op zaterdag 20 mei!

De Podiumtechniekdag 2023 is een initiatief van de Vereniging voor Podiumtechnologie en wordt o.a. mede mogelijke gemaakt door Theater de Schuur.

Theater de Schuur

Kerkstraat 23
4761CA Zevenbergen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
acebook